1- Fransız Devriminin ardından, İtalya’nın da işgalinden korkan Napoli Kralı IV.Ferdinand sicilyaya gelerek, 1283 yılında yapılmış bir savaştan esinlenip ( Morte Alla Francia İtalia Anela : İtalya, Fransa’ya ölüm diye bağırıyor ) cümlesiyle MAFIA’yı kurar.
2- İtalyan mafyasının popülerliğinin sebebi, 19.yy sonlarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki faaliyetleri olmuştur.ABD'nin doğu yakasında, özellikle de New York'taki İtalyan göçmenlerin varlığı mafya için uygun alan sağlamıştı. Bilinen ilk Amerika'ya göç etmiş Sicilya mafyası üyesi Esposito'ydu.
3- En sert kurallarla kurulmuş ve bugün bu kurallara sadık olarak çalışan Japon mafyası kendi içlerinde çıkar çatışmasına girmezler ve kendi aralarında uyumlu bir çalışma düzeni olan bu kişilerin, hangi grupta olduğu vücutlarında ki dövmelere bakarak anlaşılır. Kendilerini Yakuza olarak adlandıran bu insanlar, çıkar çatışmasının veya alınmaması gereken yerden alınan haraçların cezasını serçe parmaklarının kesilmesiyle öderler. Yanlışlar devam ettiği takdirde diğer parmaklarda sırasıyla kesilir.
4- İtalya Mafyasının yerel ve küresel olarak zayıflaması üzerine organize olan Rus suç örgütleri; Soğuk savaşın bitmesiyle tüm dünyada yasadışı faaliyetlerini arttırmışlar, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında egemenliklerini pekiştirmişlerdir.
Yıllık 400 milyar dolarlık cirosu ile organize olmuş örgütler içinde ilk sıradadır. 200 bin aktif elemanı bulunup, 3 milyona ulaşan yandaşa sahip olan bu örgütün en çok girdikleri faaliyet alanları; fuhuş, oto kaçakçılığı, silah ticareti, uyuşturucu, antika eşya kaçakçılığıdır.
5- A.B.D’de organize suç denilince akla LA COSA NOSTRA (LCN) denilen yirmi dört aile gelmektedir. LCN kurdukları firmaları yasa dışı yollarla tekelleştirmiş, şans oyunlarını kontrol altına almış, iş yerlerini haraca bağlamış, tefecilik ve antika eşya ticareti ile ilgilenmiş ve son yıllarda uyuşturucu ticaretine de girmiştir.
BLOGGER YORUMLARI
FACEBOOK YORUMLARI